Romboutsplantsoen 4, 3312 KV Dordrecht06 38436122info@ldh-gevelrenovatie.nl
Neem contact met ons op!
06 38436122info@ldh-gevelrenovatie.nl

Vervangen voeg- & spouwlood

Vervangen voeg- & spouwlood

Lood wordt al eeuwenlang gebruikt om te zorgen voor een nette en waterdichte aansluiting bij een aanbouw, plat dak, schoorsteen of dakkapel. Het vervangen van lood is vakkundig werk waarvoor de nodige kennis en ervaring is vereist. Het is van invloed op de duurzaamheid van uw woning of pand. Lood slaat namelijk met de tijd, het kan gaan scheuren en het wordt dunner. Slecht lood, te dun lood of gescheurd lood leidt tot lekkage. Ook is het van belang dat lood op de juiste manier wordt geplaatst. Het vervangen van lood is dan ook vakkundig werk.

Hoe vervangen wij lood?

Er zijn twee manieren waarop lood vervangen kan worden. Het lood kan vervangen worden tot op het binnenblad. Om het oude lood te verwijderen, verwijderen wij twee tot drie lagen stenen uit de buitenmuur. Daarna bevestigen we het nieuwe lood op het binnenblad, vervolgens metselen we de muur weer dicht. Als laatste voegen wij de stenen weer af in een kleur die het meest lijkt op het bestaande voegwerk. Deze manier wordt het meest gebruikt bij een aanbouw met plat dak.

De andere methode is eenvoudiger en goedkoper. Hierbij verwijderen we het oude lood en halen we de lintvoeg eruit. Vervolgens brengen we het nieuwe lood aan met behulp van loodklemmen. Als laatste voegen we de lintvoeg, of het geheel wanneer alle voegen worden vervangen, dicht. Uiteraard in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Op deze manier het lood vervangen wordt het meest gebruikt bij schoorstenen.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Romboutsplantsoen 4
3312 KV Dordrecht
06 38436122info@ldh-gevelrenovatie.nl